РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СИР КОЈИ ЈЕ ПОСТАН И БЕЗ ЛАКТОЗЕ: Ово је здрава, веганска алтернатива класичном сиру, а уз то је и преукусан
За све љубитеље сира који се суочавају с изазовом поста или интолеранције на лактозу, биљни сир од индијских ораха може бити савршено решење. Овај сир не само да је укусан, већ је и изузетно кремаст и лако се припрема код куће.
Састојци:
- 1 шоља индијских ораха (натопљених у води 4-6 сати или преко ноћи)
- 1/4 шоље воде (по потреби додајте још кашику-две, да се добије жељена текстура)
- 2 кашике лимуновог сока (за освежавајући укус)
- 1 кашика нутритивног квасца (за сирасти укус, опционално)
- 1 чен белог лука (или 1/4 кашичице белог лука у праху)
- Со по укусу (око 1/2 кашичице, прилагодите по укусу)
- Прстохват бибера
- Опционално: зачинско биље по жељи (као што су першун, влашац или босиљак)
Припрема:
Прво исперите натопљене индијске орахе и добро их процедите. Натапање помаже да орашасти плодови омекшају, што олакшава њихово блендирање у кремасту текстуру.
Ставите орахе у блендер или сецка и додајте воду, лимунов сок, нутритивни квасац (ако користите), бели лук, со и бибер. Блендирајте све састојке на високој брзини док смеса не постане потпуно глатка и кремаста. По потреби, додајте још мало воде, кашику по кашику, како бисте добили жељену густину сира.
Након што добијете глатку смесу, можете додати свеже зачинско биље по жељи и благо промешати (без блендирања) како би комадићи зачина остали у сиру и обогатили га укусом.
Ако желите да сир има чвршћу текстуру, смесу ставите у посуду или калуп обложен папиром за печење. Затим оставите у фрижидеру најмање 2-3 сата, како би се стиснуо и добио чврсту конзистенцију.
Послужите биљни сир као намаз, као додатак јелима или га једноставно мажите на хлеб или крекере. Можете га чувати у фрижидеру до недељу дана.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)