ПРАВО ЈЕСЕЊЕ ПИЋЕ - ЛИКЕР ОД КЕСТЕНА: Сладак аперитив уз кафу или пред вечеру, осваја чула
Доласком јесени на сваком кораку мирише кестење.
Од њега можете да спремате најразличитије посластице, али исто тако и ликер. Ликер од кестена можете да служите и на слави или за празнике.
Састојци:
- 700 мл коњака
- 700 г кестена
- 350 мл воде
- 350 г шећера
Припрема:
Кестен скувајте и ољуштите. Поделите их на два дела, па једну половину ставите у стаклену теглу и сипајте коњак, па оставите да се маринирају. У шерпи прокувајте воду, додајте другу половину кестена и оставите да кључају 5 минута. Процедите их и изблендирајте. Воду не бацајте, него у њу сипајте шећер и промешајте. Додајте кестен пире и опет промешајте. Оставите да се смеса охлади. Додајте пире у теглу са кестеном и коњаком. Добро промешајте и оставите да одстоји 40 дана. Процедите течност, па сипајте у стерилисну флашу.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите
19. 09. 2024. у 15:22
СОК ОД ГРОЖЂА: Јача имунитет, а потпуно природан, заборавићете на куповни
18. 09. 2024. у 08:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)