ОМИЉЕНО ПРЕДЈЕЛО ПРАЗНИЧНЕ И СЛАВСКЕ ТРПЕЗЕ: Слана розен торта са ајваром, уживаћете у сваком залогају
СЛАНЕ торте употпуњавају сваку празничну трпезу и чине је раскошнијом.
Овога пута предлажемо слану торту са розен корама и то са ајваром. Наносе се наизменично два фила - један са ајваром и тврдим сиром, а други са шунком. Задивићете госте овом сланом тортом која одлично иде уз печење и друго месо.
Састојци:
1 паковање кора за слану розен торту
600 г крем сира
100 г путера
420 г киселе павлаке
280 г шунке
250 г ајвара
150 г мајонеза
280 г тврдог сира
150 г киселих краставчића (опционо)
Рецепт за слану розен торту са ајваром:
Умутите омекшали путер, па убаците мајонез, киселу павлаку и крем сир. Поделите смесу за фил на два дела, у један убаците исецкану шунку и краставчиће по жељи, а у други 180 г ренданог тврдог сира и ајвар. Па корама за слану торту ређајте наизменично оба фила до утрошка материјала - преко прве горе нанесите фил са шунком, преклопите другом кором, потом распоредите фил са ајваром и тврдим сиром и тако укруг. Последњи слој слане торте треба да вам буде кора. Оставите последњи слој фила са стране, а онда притисните слану торту књигом или другим сличним предметом како би се састојци сјединили. Оставите тако 30 минута, а потом нанесите остатак фила и поспите слану торту са ајваром и са преосталим изренданим тврдим сиром.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕСТЕ ЛИ СИГУРНИ ДА ПУТИН БЛЕФИРА?! Ево колики је ризик од нуклеарног рата - Стигле најновије стручне процене
ДАНИМА се многи грађани питају колико је реалан ризик од нуклеарног рата након што је амерички председник Џо Бајден овластио Украјину да користи ракете дугог домета за напад на Русију, што је, према новој Путиновој безбедносној стратегији, разлог за рат, укључујући нуклеарни одговор.
21. 11. 2024. у 11:27
"СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна
ГРАЂАНИ Немачке упозорени су да се припреме за могући трећи светски рат са Русијом, након што је руски председник Владимир Путин још једном запретио нуклеарним нападом.
20. 11. 2024. у 11:55
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)