УКУСАН И ЗДРАВ, ПРАВИ РУДНИК ВИТАМИНА Ц: Оригинални немачки рецепт за кисели купус, да уживате у салати у хладним данима
ДОМАЋИЦЕ зимницу навелико праве, а још није касно да се укисели купус.
Ми вам предлажемо рецепт за кисели купус из Немачке, који можете одмах да испробате.
Састојци:
1300 г купуса, једна средња главица, очишћена од спољашњих листова
15-20 г морске соли
неколико листова ловора
½ кашичице семена кима
Рецепт за кисели купус:
Како бисте направили кисели купус прво склоните спољне листове купуса, а затим га измерите на кухињској ваги. Користите 1-1,5% соли. Ако је ваш купус тежак 1 кг, користите 10-15 грама соли. Потом исеците купус на четвртине и исеците језгро. Исеците сваку четвртину по дужини на веома танке траке. Можете и да користите ренде.
Пребаците нарезани купус у велику и чисту посуду и посолите, па га жустро мешајте рукама 5-10 минута. Купус ће пустити доста течности, што више течности то боље. Сада можете додати и ловоров лист и мало кима. Убаците купус у чисту велику теглу и сипајте сву течност на врх. Песницом или нечим тешким га погурајте и притисните. Течност треба да плута на површини купуса. Ставите камен на врх купуса.
Затим покријте теглу чистом крпом или пластичном фолијом и причврстите је гумицом. Киселите купус 3 до 10 дана на температури од око 18 °C до 26 °C. Држите теглу даље од директне сунчеве светлости. Притискајте купус најмање два пута дневно. Важно је да има довољно течности на врху. Пробајте га након tri дана. Ако вам се свиђа укус, заврните поклопац и ставите у фрижидер. Оставите да купус настави да се кисели 14-21 дан у фрижидеру.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЛЕПША ФРАНЦУСКА САЛАТА, КОЈУ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Сви ће вам тражити овај рецепт
18. 10. 2024. у 15:04
ЧОКОЛАДНИ КЕКС КОЛАЧ: Припрема за пола сата, а топи се у устима (ВИДЕО)
17. 10. 2024. у 07:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
РАЗВОДИ СЕ ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ После 25 година брака: "И даље је волим, свакоме је тешко на свој начин"
ПОЛИТИЧАР Чедомир Јовановић потврдио је да је у фебруару поднео захтев за развод брака од супруге Јелене Јовановић.
21. 12. 2024. у 16:32
Коментари (0)