СЕНДВИЧИ ОД ПАЛЕНТЕ: Изненадите своју породицу новим укусима
Палента је одлична основа за мини сендвиче, пицу, савршене грицкалице.
Састојци:
- 2 шоље паленте
- 1 кашика маслиновог уља
- 100 г ренданог сира
- 100 мл парадајз соса
- босиљак
- со, бибер
Припрема:
Паленту скувајте у врућој води према упутству на паковању. Пребаците у велику, плитку посуду и оставите да се охлади, а затим је исеците на једнаке облике. Премажите их маслиновим уљем и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута, док не порумене. Окрените облике на другу страну, поспите их сиром и вратите у рерну. Пеците док се сир не отопи. Лагано загрејте парадајз сос. Извадите паленту из рерне, преклопите сваки комад и послужите са сосом. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ СУПЕР УКУСАН РУЧАК: Пилетина са грашком и печуркама у кремастом сосу
01. 10. 2024. у 09:00
ВОЋНИ ЧИА КАРАМЕЛ ПУДИНГ: Лагана посластица која се једе без гриже савести
28. 09. 2024. у 09:00
ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)