ДОМАЋИ СОК ОД МАЛИНЕ: Без шећера и дугог кувања, крцат је витаминима и одличан за дијабетичаре

Новости онлине

04. 09. 2024. у 13:00

Домаћи сок од малине без шећера право је освежење за топле дане, а изузетно је здрав.

ДОМАЋИ СОК ОД МАЛИНЕ: Без шећера и дугог кувања, крцат је витаминима и одличан за дијабетичаре

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кг малина
  • 3 лимуна
  • 2 л воде

Припрема:

Ако бисте желели да припремите најлепши сок од малина, онда је најбоље да пронађете баш зреле малине које морате да пре припреме добро оперете и да очистите од трулих и зелених делова. Након тога их ставите у једну дубљу посуду и добро изгњечите како би оне пустиле сок. Лимун добро оперите, исеците на колутове и додајте у посуду са малинама. Затим у све то додајте воду и кувајте на тихој ватри док не проври. Након тога склоните са рингле и оставите да се охлади, па га процедите кроз газу. Након тога сипајте сок у флаше, а потом их затворите и ређајте у једну посуду. Налијте водом до врха флаша и оставите да проври и кувајте још једно 10 минута. Затим флаше извадите из воде и чувајте их на хладном месту. Уколико ипак желите мало слађи укус сока, можете додати мало меда у чашу пре конзумирања. 

(Stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Алкараз се одлучио на несвакидашњи потез пред Аустралијан опен (ФОТО)