НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Пица из тигања која ће да вас одушеви
МНОГИМА је пица омиљено јело и неоспорно је да су они правилни и традиционални начини да је припремите савршени, али понекад је потребан један брзи рецепт, чији ће укус парирати оригиналној.
Пица из тигања би можда разбеснела Италијане, али онима који журе сигурно је прави спас. Зато, ево рецепта који ће вам брзински дати одличан ручак.
Потребно је:
- 2 јајета
- 2 кашике ренданог пармезана
- кашика псилијум љуспица
- оригано
- суви босиљак
- со
- бибер
- кашика маслиновог уља
За прелив:
- 3 кашике гушћег сока од парадајза
- свеж босиљак
- 80 г моцареле
Припрема пице у тигању:
Добро помешајте све суве састојке за тесто у дубљој посуди. Умутите јаја, па их додајте сувим састојцима и све добро промешајте поново. Мешајте барем 30 секунди, да би псилијум љуспице упиле сву влагу из теста. У већем тигању загрејте уље, сипајте затим смесу за тесто и кашиком је развуците тако да буде на свим деловима подједнаке дебљине. Потом тесто испеците неколико минута, са обе стране. Када је готово, прелијте соком од парадајза, поспите моцарелом исеченом на крупније комаде и свежим босиљком, па поклопите и оставите на тихој ватри неколико минута, тек толико да се сир растопи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСАН И ЗДРАВ ДОРУЧАК: Зелени омлет - Оброк по препоруци нутрициониста
01. 09. 2024. у 07:00
САВРШЕН И ЛАГАН ОБРОК: Печена пастрмка - топи килограме и побољшава здравље
31. 08. 2024. у 07:00
ЧЕСТО ЋЕТЕ ДА ЈЕ ПРАВИТЕ: Брзинска гибаница од кора за питу, заливених кефиром
29. 08. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)