СЛАСНИ МАНГО НА ТАЊИРУ: Ево како да изаберете и очистите ово егзотично воће

Бојана Јовановић

07. 08. 2024. у 10:00

Обожавате манго, али не знате како да одаберете „прави“ а још мање како да га очистите и исечете?

СЛАСНИ МАНГО НА ТАЊИРУ: Ево како да изаберете и очистите ово егзотично воће

Фото Shutterstock

Не брините, ни једно ни друго није тешко, напротив, само треба знати како.

Приликом куповине, да бисте знали да ли је зрео требало би да га благо притиснете и уколико је мекан и лепо мирише – спреман је за јело. Уколико се деси да прст упада у кору или да има браонкасте тачкице по себи, значи да је презрео, па неће имати леп укус, а ако је твр онда је још зелен.

Сад кад сте га „уловили“ ево како да га очистите: прво га добро оперите под млазом воде и посушите. Да бисте лакше руковали плодом, одсеците само мали део са дна. Имајте на уму да је коштица велика и пљосната и да се шири кроз читав централни део. Око ње се налазе две шире, пљоснате стране, у којима се налази највећи део пулпе.

Ножем их паралелно одсеците, а оно пулпе што је остало око коштице покушајте да што више одвојите. Затим на полуткама ножем засеците мрежу, у зависности од тога које величине желите коцкице. Урадите то скроз до коре, али њу немојте пресећи. Затим узмите тај део и рукама га изврните наопачке. Ножем пажљиво склоните коцкице, а ако је манго сасвим зрео, можете то урадити и прстима. Исто то поновите и са другом половином.

Преостале, уске делове манга, очистите тако што ћете само зарезати по ивици, одмах до коре, а затим наставити ножем уз кору, док се унутрашњи део не одвоји. Исецкајте на коцкице и уживајте у феноменалном укусу древне Индије.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

ЗЛАТАН ИБРАХИМОВИЋ ЉУТ: Криза у Милану после пораза од Динама