СЛАСНИ МАНГО НА ТАЊИРУ: Ево како да изаберете и очистите ово егзотично воће
Обожавате манго, али не знате како да одаберете „прави“ а још мање како да га очистите и исечете?
Не брините, ни једно ни друго није тешко, напротив, само треба знати како.
Приликом куповине, да бисте знали да ли је зрео требало би да га благо притиснете и уколико је мекан и лепо мирише – спреман је за јело. Уколико се деси да прст упада у кору или да има браонкасте тачкице по себи, значи да је презрео, па неће имати леп укус, а ако је твр онда је још зелен.
Сад кад сте га „уловили“ ево како да га очистите: прво га добро оперите под млазом воде и посушите. Да бисте лакше руковали плодом, одсеците само мали део са дна. Имајте на уму да је коштица велика и пљосната и да се шири кроз читав централни део. Око ње се налазе две шире, пљоснате стране, у којима се налази највећи део пулпе.
Ножем их паралелно одсеците, а оно пулпе што је остало око коштице покушајте да што више одвојите. Затим на полуткама ножем засеците мрежу, у зависности од тога које величине желите коцкице. Урадите то скроз до коре, али њу немојте пресећи. Затим узмите тај део и рукама га изврните наопачке. Ножем пажљиво склоните коцкице, а ако је манго сасвим зрео, можете то урадити и прстима. Исто то поновите и са другом половином.
Преостале, уске делове манга, очистите тако што ћете само зарезати по ивици, одмах до коре, а затим наставити ножем уз кору, док се унутрашњи део не одвоји. Исецкајте на коцкице и уживајте у феноменалном укусу древне Индије.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОПРЕЗ - МОЖЕ ДА БУДЕ ЛЕГЛО БАКТЕРИЈА: Ево како да правилно одржавате сунђер за судове
18. 07. 2024. у 15:00
ЕФЕКТНО УРЕЂЕЊЕ СТАНА: Украсне саксије и тераријуми, кад машта пусти корене
06. 08. 2024. у 07:15
ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Кокос коцке које се не пеку, обожаваће их сви
05. 08. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)