ПОХОВАНЕ СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Направите их за ручак или вечеру, нећете моћи да им одолите
Иако око њихове припреме има мало више посла, резултат је и више него задовољавајући.
Састојци:
- 10 палачинки
за пуњење:
- 150 гр шунке или печенице у листићима
- 200 гр ренданог качкаваља
- 2 кашике крем сира или павлаке
- 200 гр печурака
- со
- бибер
за поховање:
- око 200 гр брашна
- 3 јајета
- око 200 гр презли
- уље за пржење
Припрема:
Палачинке припремите као и обично.
Печурке исецкајте на листиће и издинстајте на мало уља, са додатком соли и бибера, док сва вода не уври. Оставите их са стране да се прохладе.
Сваку палачинку намажите крем сиром или павлаком, поређајте листове шунке, додајте печурке и рендани качкаваљ.
Савијте их са сваке стране формирајући ролницу из које у току пржења састојци неће исцурити.
У један тањир ставите брашно, у други умућена јаја, а у трећи презле.
Сваку палачинку уваљајте у брашно, потом у јаја, па у презле.
У дубљи тигањ сипајте мало више уља и загрејте на средњој темепратури, па пржите палачинке док не порумене са свих страна.
Пржене палачинке спуштајте на папирни убрус како би се оцедио вишак уља.
Послужите их уз додатак кечапа, мајонеза, павлаке или било ког другог соса по избору.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)