КУВАНИ КУКУРУЗ: Скувајте кукуруз у млеку и маслацу - укус је неописив
Ако волите кувани кукуруз, погледајте како га можете спремити на брз начин, а да буде уједно и преукусан. Бирајте млад кукуруз шећерац, који се спрема прилично брзо, те је готов и за 25 минута.
Наиме, иако га многи кувају само у води, многи воле и амерички начин припреме — уз млеко и маслац. Додаје се и шећер како би га засладио, али ако је кукуруз шећерац сладак, можете и смањити количину шећера или га, по жељи, скроз избацити.
Састојци:
- вода
- 6 клипова кукуруза
- шоља млека
- 100 грама маслаца
- четврт шоље шећера
Припрема:
Напуните водом до пола шерпу у којој кувате кукуруз, сипајте шољицу млека, маслац и шећер, па додајте кукуруз. Кад прокључа вода, смањите ватру и кувајте 8 до 10 минута, па извадите кукуруз.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Једноставан десерт који сви воле са здравим брашном
16. 07. 2024. у 16:27
ЛЕТЊА ПИТА СА ВИШЊАМА: Класик без мане, по старом рецепту из бакине кухиње
16. 07. 2024. у 17:00
ВИ ГОВОРИТЕ СРПСКИ Вучић вратио Милатовића на "српска подешавања", он признао: "Да, ја говорим српским језиком"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић учествовао је са црногорским колегом Јаковом Милатовићем на панелу "Придруживање Западног Балкана ЕУ" у оквиру Глобалног безбедносног форума ГЛОБСЕЦ 2024 у Прагу.
31. 08. 2024. у 14:19
ОВАКО ЈЕ ВУЧИЋ РАСТУРИО ЛИЦЕМЕРЈЕ МИЛАТОВИЋА И ОСТАЛИХ ПОПУТ ЊЕГА: Председник Србије оголио све неистине искључиво истином
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар ВУчић на панелу “Придруживање Западног Балкана ЕУ” на Глобалном безбедносном форуму ”ГЛОБСЕЦ 2024” одговорио је председнику Црне Горе Јакову Милатовићу и осталим лицемерима који говоре и искривљују истину о Србији.
31. 08. 2024. у 13:51
БОГАТ, УСПЕШАН И СТАРИЈИ ОД ЊЕ: Ко је Мелинин нови дечко?
Мелина је сада у центру медијске пажње због свог приватног живота...
31. 08. 2024. у 19:54
Коментари (0)