ДОМАЋИ СОК ОД НАНЕ: Најбоље освежење за вреле летње дане

Новости онлине

17. 07. 2024. у 15:00

Лети нам пријају хладни и освежавајући сокови који ће нам лако утолити жеђ. Поред воде, оно што се најчешће конзумира је и лимунда. Али ово лето вам предлажемо да испробате и друге напитке који ће вас освежити. Један од таквих је и сок од нане који се меша са водом, а који ће вас одушевити укусом.

ДОМАЋИ СОК ОД НАНЕ: Најбоље освежење за вреле летње дане

Фото: Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 300 г листа нане
  • 2 л воде
  • 2 кг шећера
  • 3 лимунтуса

Припрема: 

Сипајте воду у шерпу, па када прокључа додајте опране листове нане и лимунтус. Промешајте и оставите преко ноћи да одстоји. Сутрадан процедите и додајте шећер, па све лепо промешајте. Мешајте све док се шећер не истопи, па сипајте сируп у пластичне флаше. Чувајте у замрзивачу, ако нећете одмах да користите. 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)

СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)

ЈЕДАН је од најмлађих маршала у историји турске армије, Омер-паша Латас био је пореклом Србин из Лике, рођен 1806. у Јањи Гори, код Плашког као Михаило Мића Латас.

27. 08. 2024. у 10:46

Коментари (0)

РАТ У УКРАЈИНИ: ВСУ припрема офанзиву Запорожје 2.0; Руске снаге буше одбрану код Покровска; ВСУ има иницијативу код Курска (ВИДЕО/ФОТО)