СКУВАЈТЕ ЗДРАВО ЈЕЛО ОЧАС ПОСЛА: Ево како да правилно користите експрес лонац
У ЊЕМУ се све брже скува, а свако јело је укусније јер задржава све своје сокове, укусе, мирисе.
Експрес лонац већ дуго времена пуноправни је члан већине домаћинстава, али да ли сте сигурни да знате како се правилно користи?
Као што је угравирано на њему, састојци у лонцу не би смели да заузимају више од две трећине запремине, а намирнице које се приликом припреме пене, попут супа, пиринча, пасуља, сочива, само половину. Када убаците састојке проверите да ли сте добро затворили поклопац, ручком, пре него што лонац ставите на ринглу. Када „пропишти“ смањите температуру на јединицу и тек од тог момента почните да рачунате време кувања. У упутству имате написано колико је минута потребно за коју врсту намирница. Када је јело скувано, склоните са рингле и сачекајте да се лонац прохлади, односно притисак у њему смањи, пре него што отворите поклопац. Овај процес можете убрзати притиском на дугме, помоћу ког ће пара изаћи напоље.
Све време док је експрес лонац под притиском пажљиво га померајте и никада, али баш никада, не отварајте га на силу. Не стављајте га у рерну јер ћете на тај начин оштетити сигурносне системе, као и пластичне и гумене делове.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Баш како су их некада правиле наше баке, сочне и мекане
24. 07. 2024. у 12:00
КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)