НЕМАТЕ ЈАЈА У ФРИЖИДЕРУ: Ево чиме можете да премажете пециво за златну кору

Новости онлине

27. 05. 2024. у 09:00

Можете да правите пециво у сланој и слаткој верзији, а оно што је заједничко скоро сваком рецепту је премазивање. Али шта се дешава када у кући немате јаја, а пециво је спремно за печење? Руска куварица Јулија Архипова открива које то алтернативе можете да користите, а да добијете ту предивну златну боју коре.

НЕМАТЕ ЈАЈА У ФРИЖИДЕРУ: Ево чиме можете да премажете пециво за златну кору

Foto: Bakina kuhinja

МЛЕКО

Један од начина да замените јаја јесте да користите млеко. Захваљујући њему пециво ће такође имати златну кору.

ПУТЕР

Ако пециво премажете путером оно ће, поред предивне златне коре, бити и мекано. Ако припремате погачице, њих немојте премазивати пре печење, већ 10 минута пре краја печења.

Када користите путер или млеко као замену за премазивање пецива уместо јаја, десиће се то да кора добије златну боју али да буде мат. Ако желите да има и сјај потребно је да печено пециво премажете слатком водом.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДОНЕО КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Митровић открио где наставља каријеру (ВИДЕО)