УЖИВАЊЕ ЗА СВА ЧУЛА: Златиборски округ се дичи чувеном комплет-лепињом, а ево како да је направите
РЕЦЕПТ за златиборску комплет лепињу је веома једноставан, а сигурно ћете све одушевити.
Рецепт који смо вам припремили је за једну особу, тачније једну лепињу.
Састојци:
- лепиња (један комад по особи)
- 50 г кајмака
- 1 јаје
- претоп
Припрема:
Лепињу исеците хоризонтално, тако да добијете горњи део који изгледа попут поклопца.
У дно лепиње ставите кајмак и јаје и помешајте их у самој лепињи.
Загрејте рерну на 200 степени и у загрејану рерну убаците само пуњено дно лепиње, без поклопца. Пеците је неколико минута, тачније, док се јаје не запече.
Затим извадите лепињу из рерне и прелијте јаје и кајмак претопом. Претоп можете набавити у свакој печењари, јер је то маст која остаје, тачније слива се, након печења свиње.
Када прелијете по жељи, преклопите лепињу и благо притисните да и поклопац мало упије претопа.
Тако заклопљену је вратите у рерну да се допече или догреје до два минута.
Уколико желите, можете преко јаја и кајмака додати и сушене пршуте, која ће додати до вашој лепињи.
(Она)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА МУСАКА ОД ПОВРЋА И ПИРИНЧА: Још укуснија од класичне мусаке
12. 04. 2024. у 09:00
БЕЗ КВАСЦА И ЧЕКАЊА ДА НАРАСТУ: Брзинске погачице које се праве са коњаком
11. 04. 2024. у 07:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
МАНАСТИР ОРГАНИЗУЈЕ ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Док свет умире под Содомом и Гомором, отац Арсеније: "Места су ограничена, неопходна резервација"
У СВЕТИЊИ надомак Мионице, "најлуђа ноћ" постаје прилика за духовну обнову и литургијско славље, далеко од греха и световних искушења, кроз молитву, причешће и смирење, док свет издише под теретом "греха, блуда и Содоме".
25. 11. 2024. у 14:11
Коментари (0)