СОЧНЕ, УКУСНЕ И - ПОСНЕ: Пробајте лазање са спанаћем и шампињонима
ПОСНЕ лазање са спанаћем и шампињонима праве се са посним корама и посним бешамел сосом.
Шампињони су меснати, те мењају месо у овом јелу. А ево и како да направите посне лазање са спанаћем и шампињонима.
Састојци:
Посне коре за лазање
350 г шампињона
150 г свежег спанаћа
300 мл посног бешамел соса
200 мл парадајз соса
Со и бибер по укусу
Суви зачин по укусу
Уље
2 чена белог лука
1 црвени лук
Рецепт за посне лазање са спанаћем и шампињонима
За посне лазање са спанаћем и шампињонима прво испржите бели и црвени лук на уљу, а потом додајте исецкане шампињоне и динстајте док не омекшају, неких десетак минута. Додајте потом и исецкани спанаћ и динстајте док спанаћ не усахне. Док се све динста, у другој шерпи направите посни бешамел сос.
Припремите ватросталну посуду и премажите је по дну парадајз сосом, а затим ставите ред посних кора за лазање. Преко њих ставите шампињоне и спанаћ, и прелијте их бешамел сосом. Ређајте коре, фил и сос.
Када послажете све коре и фил у ватросталну, прелијте на врху парадајз сосом. Укључите рерну и загрејте је на 180 степени. Пеците лазање 35 минута, док не добије златну боју. Сервирајте и уживајте у посним лазањама са спанаћем и шампињонима.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне
25. 03. 2024. у 07:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)