ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат
ЦЕПКАНИ свињски врат, па још обложен сосом, просто прсте да полижете.
Састојци:
* 1,5 кг свињског врата
* 1 главица црног лука, ситно сецкана
* 4 чена белог лука, ситно сецкана
* 2 шаргарепе, ољуштене и насецкане на колутове
* 1 ловоров лист
* 1 кашичица сувог зачина
* со и бибер по укусу
* 2 шоље пилећег бујона
* 2 кашике маслиновог уља
* 1 кашика брашна
* 1/4 шоље соја соса
* 1/4 шоље меда
Припрема:
У великој шерпи загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте црни и бели лук, те динстајте док не постану стакласти.
Додајте свињски врат у шерпу и пеците са свих страна док не добије лепу златносмеђу боју. Посолите, побиберите, додајте суви зачин и ловоров лист, па сипајте пилећи бујон.
Смањите ватру, покријте и кувајте на лаганој ватри око 2-3 сата или док месо не постане мекано и лако се цепа виљушком.
Извадите месо из течности од печења и оставите да одстоји док припремате сос.
У посебном лонцу отопите маслац, додајте брашно и пржите га док не постане светлосмеђе боје. Постепено додајте течност од печења у лонац с брашном, мешајући како бисте избегли стварање грудвица.
Нека сос проври, па додајте соја сос и мед, па кувајте још неколико минута док се сос не згусне.
Цепкани свињски врат вратите у шерпу с припремљеним сосом и промешајте да се месо обложи сосом.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)