СЛАНЕ КУГЛИЦЕ СА БЕЛИМ МЕСОМ, КРОМПИРОМ И ПОВРЋЕМ: Шарено славско предјело - идеално за Светог Јована
Приближава се Свети Јован, а ми вам предлажемо фантастично славско предјело којем гости неће моћи да одоле.
На свакој свечаној трпези су предјело и десерти оно што привлачи највише пажње. Данас постоји безброј рецепата који се брзински спремају, укусни су, а и изгледају савршено. Ако желите да ваш славски сто изгледа савршено, али и да гости буду задовољни укусом, предлажемо вам да направите слане куглице од белог меса и кромпира са поврћем. Овако припремљено предјело ће свакога одушевити, а ви ћете направити без муке.
Састојци:
300 г белог меса
4 јајета
150 г тврдог сира
2 кромпира
1 цвекла
2 куване шаргарепе
1 кисели краставац
5 кашика мајонеза
1 веза мирођије
Припрема сланих куглица са белим месом и поврћем
У једној шерпи скувајте бело месо, а у другој јаја. Такође, цвеклу, кромпир и шаргарепу скувајте одвојено, па када се поврће охлади, ољуштитие. Шаргарепу и цвеклу изрендајте и ставите у одвојене посуде. Сецкану мирођију ставите у трећу посуду.
У посуди помешајте рендана кувана јаја, рендани пире кромпир, реднани тврди сир, ситно сецкани кисели краставац, ситно сецкано бело месо, мајонез и посолите. Све добро сјдеидните и обликујте лоптице.
Поделите лоптице на 3 једнака дела и уваљајте засебно у мирођију, цвеклу и шаргарепу. Послужите хладно предјело за славу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави
14. 01. 2024. у 17:30
КРЕМАСТА ФАНТАЗИЈА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Феноменалан чизкејк са пистаћима
11. 01. 2024. у 12:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)