МНОГО УКУСНИЈИ ОД КУПОВНОГ: Како се прави домаћи месни нарезак

Novosti online

10. 01. 2024. у 15:00

МЕСНИ нарезак можете да користите да направите слану торту, намаз, за сендвич, а супер је и као предјело... Домаћи месни нарезак је укуснији и квалитетнији од куповног, а лако можете да га направите код куће.

МНОГО УКУСНИЈИ ОД КУПОВНОГ: Како се прави домаћи месни нарезак

Foto: Printskrin Youtube/Нова С

Месни нарезак можете да користите у многим јелима, а колико год се трудили да купите квалитетан који садржи велики проценат меса, ипак је боље да направите домаћи. Зато код куће направите домаћи месни нарезак за који сте сигурни од ког меса и како је направљен. 

Потребно:

* 2 коленице 
* 2 л фанте 
* 1 л воде
* 2 шаргарепе 
* 1 црни лук 
* 3 ловорова листа 
* 10 зрна бибера 
* 1 кашика соли
* 4 чена белог лука 
* 1 веза першуна 

Рецепт за домаћи месни нарезак са коленицом: 

Ставите коленице у шерпу, па сипајте фанту и воду. Додајте целе шаргарепе, лук, ловор лист, зрна бибера, па посолите. Поклопите и кувајте док месо не омекша. Када шаргарепа омекша само је извадите из шерпе и наставите да кувате месо. Затим извадите месо и исецкајте, па додајте млевени бели лук, сецкани першун и шаргарепу. Промешајте и сипајте смесу у пластичну флашу коју сте опрали и којој сте исекли врх. Покријте провидном фолијом и ставите у фрижидер да се стегне. 

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (1)

МИ НИСМО КРАЉЕВСКА ПОРОДИЦА: Син краљице Камиле проговорио о краљу Чарлсу и породичним односима у палати