МНОГО УКУСНИЈИ ОД КУПОВНОГ: Како се прави домаћи месни нарезак
МЕСНИ нарезак можете да користите да направите слану торту, намаз, за сендвич, а супер је и као предјело... Домаћи месни нарезак је укуснији и квалитетнији од куповног, а лако можете да га направите код куће.
Месни нарезак можете да користите у многим јелима, а колико год се трудили да купите квалитетан који садржи велики проценат меса, ипак је боље да направите домаћи. Зато код куће направите домаћи месни нарезак за који сте сигурни од ког меса и како је направљен.
Потребно:
* 2 коленице
* 2 л фанте
* 1 л воде
* 2 шаргарепе
* 1 црни лук
* 3 ловорова листа
* 10 зрна бибера
* 1 кашика соли
* 4 чена белог лука
* 1 веза першуна
Рецепт за домаћи месни нарезак са коленицом:
Ставите коленице у шерпу, па сипајте фанту и воду. Додајте целе шаргарепе, лук, ловор лист, зрна бибера, па посолите. Поклопите и кувајте док месо не омекша. Када шаргарепа омекша само је извадите из шерпе и наставите да кувате месо. Затим извадите месо и исецкајте, па додајте млевени бели лук, сецкани першун и шаргарепу. Промешајте и сипајте смесу у пластичну флашу коју сте опрали и којој сте исекли врх. Покријте провидном фолијом и ставите у фрижидер да се стегне.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"
СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.
22. 11. 2024. у 09:14
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СКАНДАЛ ТОКОМ ПОСЕТЕ Снимак Макронa: "Они су тотални кретени", рекао после повика да је "Француска одговорна за крвопролиће"
"ОНИ си потпуни кретени", рекао је француски председник Емануел Макрон о прелазном телу и додао да "никада нису смели да га смене".
22. 11. 2024. у 13:07 >> 13:17
Коментари (1)