ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком
ПРЕУКУСНЕ су, обожаваћете их. Доносимо вам рецепт за кинеске слане палачинке са луком.
Потребно је:
ЗА ТЕСТО
* 2 шоље брашна
* 3/4 шоље клучале воде
* 1/4 шоље кључале воде
* 2 кашике уља
* прстохват соли
ЗА ФИЛ
* 1 шоља сецканог младог лука (белог и зеленог дела)
* со по укусу
Припрема:
Помешајте брашно и со у чинији. Додајте кључалу воду и мешајте док се не створи грудваста смеса. Додајте хладну воду и уље, а затим умесите тесто на побрашњеној површини док не постане глатко. Оставите тесто да одстоји 30 минута, покривено чистом крпом. Поделите тесто на 4 лопте. Сваку лопту развуците укруг, танко као палачинку. На сваку палачинку равномерно распоредите сецкани млади лук. Увијте сваку палачинку у ролну и затим увијте ролну у спиралу. Сваку спиралу поново развуците у круг. У тигању загрејте уље на средњејакој ватри. Ставите палачинку и пеците с обе стране док не постане златносмеђа и хрскава. Поновите поступак с преосталим палачинкама. По жељи, посолите палачинке додатно након печења. Послужите вруће, исецкане на троуглове, уз сос од соје или неки други прелив по жељи.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)