ВИШЕ НИКАД НЕЋЕТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Три лака и брза доручка која можете понети на посао

Татјана Марковић

06. 11. 2023. у 07:00

ДОРУЧАК је оброк који је веома важан, али када смо ујутру у гужви и журимо, најтеже га је спремити.

ВИШЕ НИКАД НЕЋЕТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Три лака и брза доручка која можете понети на посао

Фото: Free Images Pixabay

Да не бисте опет посегнули за не баш здравим решењем и отишли до пекаре, ево предлога за три оброка који се брзо и лако спремају.

Фото: Free Images Pixabay

1) Тестенине са поврћем и сиром

Оброк спремите вече раније.

Потребно је:
Тестенина
тиквице
парадајз
паприка
маслине
сир

Припрема:

Макароне обарите, оперите и оставите са стране да се оцеде. У тигању продинстајте на мало уља рендане тиквице. Тиквицу додајте у макароне, исецкајте парадајз и паприку и све измешајте. Додајте сир и маслине, спакујте у чинију и понесите ујутру на посао.

Фото: Free Images Pixabay

2. Омлет од спанаћа и батата

Потребно:

1 батат
3 комада јаја
со и бибер
мало уља
мало спанаћа

Припрема:

На уљу продинстајте изрендан батат, па му додајте опран спанаћ. Када поврће смањи волумен, прелијте то све јајима, запеците и пребаците у чинију, а можете и у тортиљу. Понесите на посао укусан и здрав оброк.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Moja mala kuhinja

3. Палента

Потребно је:

Со и вода
Палента
Мало сира и сланинице

Припрема:

У сланој води закувајте паленту. Када се прохлади пребаците је у чинију, поспите са мало сира и ситно сецканом сланиницом.

БОНУС ВИДЕО - Рецепт за уштипке од спелте: Готови су за један минут

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца