ОД ЈЕДНЕ СМЕСЕ ШЕСТ ВРСТА ПОСНИХ КУГЛИЦА: Брзо и једноставно се праве, од намирница које већ имате у кући
ПОСНЕ куглице идеалан су избор за посну славску трпезу, а брзо и лако се праве.
Састојци за 24 куглице средње величине
За основну смесу:
800г кромпира
кашичица соли или по укусу
бели лук у праху по укусу
млевени црни бибер по укусу
мања кесица посног мајонеза од 95 г
Куглице:
1. врста куглица - 50 г млевеног печеног кикирикија (мало у смесу, а остатак за ваљање)
3. врста куглица - у половину смесе број 2 додајемо пржени сунцокрет и ваљамо у сунцокрет
4. врста куглица - 50 г печеног сусама (мало у смесу, а остатак за ваљање)
5. врста куглица - у половину смесе број 4 додајемо кашику кечапа, а у сусам за ваљање мало млевене црвене паприке
6. врста куглица - око 30 г туцане зачинске црвене паприке мало у смесу, а остатак за ваљање
Припрема:
Кромпир огулити и ставити у воду, додати со и ставити да се кува. Након што је кромпир куван, извадити га из воде и испасирати. Додати зачине (со, бибер и лук у праху) и мајонез. Поделити смесу у шест посуда, на једнаке делове. Затим од сваког дела формирати лоптице и уваљати их у кикирики, крекере...
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)