ФЕНОМЕНАЛНА ПИТА СА МЕСОМ И ПРАЗИЛУКОМ ОД ХЕЉДИНИХ КОРА: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити
Рецепт за питу врхунског укуса.
Састојци:
- хељдине коре за питу 500 г
- млевено месо 300 г
- уље 4 кашике
- празилук 300 г
- шампињони 300 г
- 2 свежа парадајза
- бело вино мало
- оригано по укусу
Припрема:
Сваку кору за питу исеците на две-три шире траке. На благој ватри угрејте уље, па на њему пропржите исецкани празилук. Кад празилук омекша, додајте месо и наставите да динстате 10-ак минута. Додајте сецкане шампињоне, динстајте док не уври половина воде коју су пустили шампињони, па тигањ склоните с ватре. На радну површину поређајте траке од кора, при дну сваке ставите мало фила и по колут свежег парадајза. Посолите, побиберите, зачините ориганом и увијајте питице као да савијате троугласту баклаву. Припремљене питице поређајте у плех, премажите их мешавином једнаких количина воде и уља и пеците у рерни загрејаној на 200 степени 20 минута.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕФТИН И БРЗ ДОРУЧАК: Ролнице са сиром и јогуртом, које су мекане и сутрадан
19. 11. 2024. у 07:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна
04. 11. 2024. у 13:18
СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00
ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке
02. 10. 2024. у 11:00
РУСИ ОТКРИЛИ ПЛАН НАТО-а: Окупираће Украјину и поделити је између ове четири државе!
НАТО план за Украјину суштински значи распоређивање у земљи такозваног „мировног контингента“ од око 100 хиљада људи и, фактички, њену окупацију, а украјинске територије ће поделити Велика Британија, Немачка, Пољска и Румунија, саопштила је Спољнообавештајна служба Русије.
29. 11. 2024. у 09:36
УПОЗОРЕЊЕ ХРВАТСКОГ БЕЗБЕДЊАКА: У случају рата не бисмо заштитили ни седмину становништва
ХРВАТСКА, у случају рата, не би могла да заштити ни седмину становништва, хране не би било ни за месец дана, а становништво не би разликовало сирену за општу од оне за ваздушну опасност
29. 11. 2024. у 08:16
ДОБИО МИЛИОНЕ НА ЛУТРИЈИ Открио како му се живот променио: "У почетку је било добро, али идила није дуго трајала"
СВЕТА Тереза Авиљска је давно упозорила да је више суза проливено због услишених жеља, него неуслишених.
01. 12. 2024. у 07:42
Коментари (0)