САВРШЕН ТОПЛИ И МИРИСНИ ДОРУЧАК: Пужићи са сиром и шунком, сласно пециво које одмах нестаје са тањира
Пужићи са сиром и шунком идеални су за доручак или вечеру.
Састојци:
За тесто:
- млеко 150 мл
- вода 150 мл
- свежи квасац 42 г
- уље 5 кашика
- шећер 1 кашика
- јаја 2
- со 1 кашичица
- брашно 600 г
- маргарин 200 г
За надев:
- сир 200 г
- шунка 200 г
- јаје 1
Припрема:
У загрејано млеко и воду измрвити квасац. Додати јаја, уље, со и брашно и замесити тесто. Прекрити и оставити да надође око 30 минута. Премесити тесто и поделити у 5 лоптица. Лоптице развући и премазати са маргарином собне температуре. Ређајући једну на другу. Када сте завршили премазивања развуците тесто и нафилујте са надевом од сира и шунке и увијте тесто у ролну. Оштрим ножем сеците тесто ширине око 1,5 цм и ређајте у плех обложен пек-папиром. Прекријте крпом и оставите неких 20 минута да надођу. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута.
(super recepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)