НИСТЕ ЈЕЛИ БОЉУ ШПАНСКУ ПИТУ ОД ОВЕ: Најбржи рецепт за доручак
Шпанска пита је једно о оних јела које направите са задовољством, а не треба да размишљате имате ли све састојке и да ли морате у набавку.
Састојци:
- 4 велика кромпира
- 1 велика црвена паприка
- црвени и бели лук
- 5 јаја
- со и бибер, по укусу
- 1/4 шоље маслиновог уља
Припрема:
Ољуштите кромпир и нарежите га на танке кришке.
Ситно насецкајте паприку и лук.
У великом тигању загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте кромпир, паприку и лук, и пржите их полако, уз повремено мешање, док не постану мекани и благо златни.
Док се кромпир пржи, у великој чинији добро измутите јаја. Додајте со и бибер по укусу.
Када је кромпир готов, ставите га на папирни убрус да упије вишак масноће. Затим, додајте кромпир у чинију са јајима и добро промешај да се све сједини.
Очистите тигањ и додајте мало маслиновог уља. Загрејте тигањ на средње јакој ватри. Сипајте смесу са кромпиром и јајима у тигањ и равномерно распоредите. Пржите око 5-7 минута, или док доња страна не постане златно смеђа.Пажљиво окрени питу користећи тањир: поставите тањир преко тигања, окрените тигањ и спустите питу назад у тигањ са непеченом страном према доле. Наставите да пржите још 5-7 минута, док пита не буде потпуно чврста и златно смеђа.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАСНИ БУРЕК СА КРОМПИРОМ: Савршен спој хрскавих кора и сочног фила
21. 09. 2024. у 08:00
ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
06. 09. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)