ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
Нешто тако сочно нисте одавно јели.
Састојци:
- 1 кг јунећег меса
- 2 шоље пиринча
- 250 г јогурта
- 1 средња главица црног лука
за тесто:
- 4 шоље брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 2 шоље путера (око 300 г)
- 1 кашичица соли
- мало целера
Припрема:
Ставити јунетину у лонац са сољу и целером и кувати док не омекша. Посебно обарити пиринач у сланој води. Процедити га. Док се месо кува припремити тесто. Помешати брашно, прашак за пециво, со и путер и додати воде колико је потребно да се добије глатко тесто. Поделити га на два дела, тако да један буде већи и оставити га да одстоји.
Кувано месо исећи на коцкице. Исецкати лук и издинстати са месом на путеру. Додати пиринач. Након тога, склонити са ватре, додати јогурт и лагано промешати.
Већи део теста развући и ставити у намашћен плех, тако да крајеви прелазе преко ивица плеха. Затим сипати фил од меса и пиринча и преклопити мањом кором. Намастити и преко ње преклопити вишак доње коре. Питу пећи у загрејаној рерни, на умереној температури око 1 сат.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
РАЗВОДИ СЕ ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ После 25 година брака: "И даље је волим, свакоме је тешко на свој начин"
ПОЛИТИЧАР Чедомир Јовановић потврдио је да је у фебруару поднео захтев за развод брака од супруге Јелене Јовановић.
21. 12. 2024. у 16:32
Коментари (0)