ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак

Новости онлине

06. 09. 2024. у 07:00

Нешто тако сочно нисте одавно јели.

ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг јунећег меса
  • 2 шоље пиринча
  • 250 г јогурта
  • 1 средња главица црног лука

 за тесто:

  • 4 шоље брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 2 шоље путера (око 300 г)
  • 1 кашичица соли
  • мало целера

Припрема:

Ставити јунетину у лонац са сољу и целером и кувати док не омекша. Посебно обарити пиринач у сланој води. Процедити га. Док се месо кува припремити тесто. Помешати брашно, прашак за пециво, со и путер и додати воде колико је потребно да се добије глатко тесто. Поделити га на два дела, тако да један буде већи и оставити га да одстоји.

Кувано месо исећи на коцкице. Исецкати лук и издинстати са месом на путеру. Додати пиринач. Након тога, склонити са ватре, додати јогурт и лагано промешати.

Већи део теста развући и ставити у намашћен плех, тако да крајеви прелазе преко ивица плеха. Затим сипати фил од меса и пиринча и преклопити мањом кором. Намастити и преко ње преклопити вишак доње коре. Питу пећи у загрејаној рерни, на умереној температури око 1 сат.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација