БРИОШ: Француски слатки хлеб, замирисаће целим домом
Свака држава се поноси својим кулинарским мајсторијама и укусима, па је често тешко издвојити онај најбољи. Француска је позната по својим рецептима од теста, па је овај слатки хлеб придобио много симпатија.
Састојци:
- 4 јајета
- 100 г путера
- 400 г брашна
- 2 кашике шећера
- мало соли
још:
- 1 јаје
- 1 кесица сувог квасца
- 2 кашике брашна
- 120 мл топлог млека
Припрема:
У већу чинији помешајте брашно и суви квасац, па им додајте топло млеко, те варјачом или шпатулом промешајте док не добијете хомогену смесу. Покријте крпом и оставите да одстоји, да се квасац активира 30 минута.
У другој чинији умутите јаја, па постепено додајте у чинију где је брашно, све време мешајући. Додајте шећер и со, добро промешајте и оставите да одстоји око пет минута.
Путер који је одстојао на собној температури, полако део по део додајте у чинију и наставите да мешате док се путер не сједини са остатком смесе у чинији. Тако добијено тесто пребаците на побрашњену радну површину и месите око 10 минута. Пазите да не додајете много брашна, јер тесто треба да буде меко и еластично.
У чинији намажите отопљен путер, ставите формирано тесто и преко њега намажите отопљен путер па прекријте чинију провидном фолијом и оставите између сат и сат и по времена да се тесто удвостручи.
Када тесто буде надошло, поново га премесите и формирајте уз помоћ оклагије правоугаоник. Уролајте га и сместите у калуп за хлеб и поново га оставите да тесто нарасте до 40 минута. Потом хлеб премажите јајетом и ставите да се пече на 180 степени око 40 минута. Када буде готов, оставите га неколико минута још у калупу да се охлади и послужите.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
РУТ У УКРАЈИНИ БИО ПОЗНАТ КАО "ПРЕВАРАНТ" ИЛИ "ПСИХО" Западни медији - Осумњичени за покушај убиства Трампа претио да ће убити Путина и Кимa
РАЈАН Весли Рут, осумњичени за покушај убиства кандидата на предстојећим председничким изборима у САД Доналда Трампа, претио је да ће убити лидере Русије и Северне Кореје, Владимира Путина и Ким Џонг Уна, објавио је лист „Вол стрит џорнал“, који је разговарао са Американком Челси Волш, која се неколико пута састала са Рутом у Кијеву 2022. године.
17. 09. 2024. у 09:50
"КУПИЛА САМ СЕБИ ПРСТЕН ПРЕ РОЂЕНДАНА, НЕ ЗНАМ ХОЋУ ЛИ ГА ДОЧЕКАТИ": Ведрана Рудан о борби са раком
ХРВАТСКА књижевница Ведрана Рудан открила је недавно да болује од рака, након чега је оперисана. Иако се једно време није оглашавала о болести, сада је у свом блогу описала како се осећа.
17. 09. 2024. у 10:15
НАША ПОЗНАТА ПЕВАЧИЦА ДОЖИВЕЛА ТЕШКУ САОБРАЋАЈКУ: Лекари констатовали њену смрт, а онда се десило чудо (ФОТО)
РЕАНИМИРАЛИ је три пута, била у коми 45 дана са 22 прелома.
17. 09. 2024. у 14:53
Коментари (0)