УКУСНЕ И ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Једноставне кифлице са сиром, савршене за доручак (ФОТО)
КИФЛИЦЕ са сиром су тако укусне и праве се брзо и лако, савршене су за доручак.
Састојци:
250 грама путера
200 мл јогурта
2 јајета (једно жуманце ставите на страну)
1 кашика шећера у праху
1 кашичица соли
1 кашика сирћета
1 прашак за пециво
700 г брашна
250 г качкаваља, исеченог на коцкице
Рецепт за једноставне кифлице са сиром:
Како бисте направили ове кифлице, помешајте све састојке за тесто осим брашна у посуди. Контролисано додајте брашно и умесите, да добијете меко тесто које се не лепи за руке. Од готовог теста откидајте комаде величине ораха, заролајте их и лагано их спљоштите притискајући их рукама.
У средину убаците коцкицу качкаваља, затворите и ставите на плех. Премажите сваку кифлицу жуманцетом које сте претходно ставили на страну, направите линију на средини пецива и посипајте сусамом и црним семенкама. Ставимо у загрејану рерну на 180 степени, и пеците док не постане златне боје. Сервирајте и уживајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру
27. 08. 2024. у 07:00
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете
СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.
17. 01. 2025. у 15:55
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)
Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.
17. 01. 2025. у 14:48
Коментари (1)