ТОРТИЉА РОЛНИЦЕ СА ТИКВИЦАМА И СЛАНИНИЦОМ: Хрскава корица и експлозија укуса

Новости онлине

26. 07. 2024. у 16:00

Тортиље са тиквицама су спој омиљене замене за хлеб, али и сјајног поврћа. Припемили смо вам рецепт коме је тешко одолети.

ТОРТИЉА РОЛНИЦЕ СА ТИКВИЦАМА И СЛАНИНИЦОМ: Хрскава корица и експлозија укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 тортиље
  • 1 средња или већа тиквица
  • 100 г сира
  • 70  г наренданог качкаваља
  • со
  • 150 г насецкане сланинице

Припрема:

Поређајте тортиље, затим их поделите на четири дела, онако како ће вам бити најзгодније да их уролате касније. Сланину пропржите на средњој ватри, па је извадите да се оцеди од вишка уља.

Нарендајте тиквицу и посолите. Промешајте и оставите да стоји око пет минута да испусти вишак воде.

Оцедите тиквице.

На тортиље ређајте тиквице, измрвљени сир, качкаваљ и сланиницу.

Уролајте и у загрејан тигањ оставите да се пече око два минута са обе стране.

По жељи, качкаваљ можете оставити ван тиквица, па га поспите преко испечене стране торитљице када буде скоро готово.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

СУЗЕ У МОНПЕЉЕУ: Тенис остаје без још једне легенде (ВИДЕО)