ЛИСНАТА ПИТА ОД ПАРАДАЈЗА: Искористите сезону парадајза и направите једноставну лиснату питу

Новости онлине

01. 06. 2024. у 09:00

Рецепт је практичан, јер није скуп, брзо се прави и није потребна посебна кулинарска вештина. Овај заситан и укусан залогај ће бити право освежење које ћете увек радо спремати својим укућанима.

ЛИСНАТА ПИТА ОД ПАРАДАЈЗА: Искористите сезону парадајза и направите једноставну лиснату питу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање лиснатог теста
  • 4-5 парадајза
  • 4 кашике сока од парадајза
  • 1 кашика сушеног оригана
  • мало маслиновог уља
  • со, бибер

Припрема:

Прво загрејте рерну на 200 степени. Лиснато тесто мало развуците оклагијом, па га пребаците на плех за печење обложен пек папиром или посут брашном. Избоцкајте га виљушком на неколико места и равномерно премажите соком од парадајза. Парадајз исеците на танке колутове, па их поређајте по тесту. Прелијте маслиновим уљем, посолите, побиберите, а на крају поспите оригано. Ивице теста мало уврните на унутра. Пеците око 15-20 минута док тесто не добије лепу златножуту боју.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

УКРАЈИНА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Санкције Русији се руше као кула од карата, ово су најновије укинуте