НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба
Оно што посебно фасцинира код капушњика, осим укуса, наравно, јесте и чињеница да се припрема на врло једноставан начин, тако да га могу припремати и мање искусне домаћице.
Састојци:
- 1 паковање свежег квасца
- 400 мл воде
- 800 г брашна
- 400 г наренданог киселог купуса
- соли по укусу
- мало шећера
- мало уља за тесто
- уље за пржење
Припрема:
Посебно је важно купус нарендати на ситно и обавезно га добро оцедити.
Уситните квасац и додајте мало шећера, па га оставите да надође.
Додајте остале састојке и замесите глатко тесто, па оставите да надође.
Након што надође, одвајајте мање комаде и од њих правите лоптице.
Сваку лоптицу растањите оклагијом, па ставите преко припремљени кисели купус, а онда поново од тог теста обликујте лоптицу.
Потом сваку поново растањите оклагијом и оставите да одстоји око 15 минута.
Добро загрејте уље у тигању и пржите са обе стране.
Капушњик је толико укусан да се може јести без икаквих додатака. Уверићете се и сами када га испробате.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)