ЗА ДОРУЧАК ИЛИ УЖИНУ, ЛЕПИ СУ И ТОПЛИ И ХЛАДНИ: Најбољи домаћи штапићи са кимом, грицкалица за цео дан
Омиљена ужина за школу или посао, омиљена грицкалица за оброк "с ногу", за умак. Овај рецепт послужиће вам у свакој ужурбаној варијанти, када не знате шта бисте.

Фото: Shutterstock
Састојци за штапиће са кимом:
2 шоље брашна
150 г путера
2 кашике уља
3 кашичице прашка за пециво
1 кашика шећера
1/2 кашичице соли
3 кашике кима
Припрема штапића са кимом:
Сипајте брашно, прашак за пециво, шећер и пола кашичице соли у ванглу и добро промешајте. Томе додајте 90 грама путера (ситније комаде), па наставите да мутите миксером. Када се смеса сједини, додајте две кашике уља и још мутите.
Док мутите на најспоријој брзини, полако у смесу дозирајте око 150 милилитара воде док се не формира лоптица од теста.
Извадите тесто и умотајте га у пластичну фолију да тако одстоји 10 минута.

Фото: Shutterstock
Побрашњавите радну површину, па истањите тесто. Треба да буде јако танко. Калупом по жељи вадите тесто или само исеците ножем као штапиће, па га поређајте у плех на који сте претходно ставили пек-папир. Када искористите све тесто, поспите кимом напраљене крекере.
Пеците 10 минута у рерни претходно угрејаној на 200 степени, док не добију златно-браон боју. За то време истопите преосталих 60 грама путера на тихој ватри.
Извадите штапиће из рерне и премажите их одмах истопљеним путером. Лепи су и топли и хладни.
Пријатно!
(Она)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36

ТРАМП ОТКРИО УЗРОК СУКОБА У УКРАЈИНИ: "То је вероватно оно што је започело рат"
ПИТАЊЕ чланства Украјине у НАТО-у постало је узрок сукоба, рекао је амерички председник Доналд Трамп новинарима у Белој кући.
01. 04. 2025. у 07:35

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

ТЕШКИ ТРЕНУЦИ: Откривен узрок смрти Жељка Рутовића
ЈЕДАН је од ретких учесника филма "Видимо се у читуљи" који су преживели, преминуо је у Италији.
31. 03. 2025. у 12:59
Коментари (0)