САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне

Новости онлине

25. 03. 2024. у 07:00

Слану питу од бундеве и кромпира послужите као топло или хладно предјело.

САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 500 г танких кора за питу
  • око 500 г бундеве
  • 3-4 већа кромпира
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • мускатни орашчић (по жељи)
  • со
  • бибер
  • уље

Припрема:

Црни и бели лук ситно насецкати или измиксати у блендеру, а потом удинстати на мало уља. Бундеву и кромпир ољуштити, нарендати на крупно, а затим додати у шерпу и динстати са луком подливајући малко воде, тек толико да не загори. Осолити и побиберити по укусу (ко воли може да дода мало мускатног орашчића), па динстати 10-15 минута. Шерпу склоните са шпорета да се удинстана смеша прохлади.     

У међувремену припремити танке коре за гибаницу. Било би идеално да су праве домаће, али ако их нисте развлачили, могу да прођу и куповне.

Узимати по две коре, попрскати их или силиконском четкицом премазати мало уљем, па филовати динстаном мешавином бундеве и кромпира. Тако филоване коре завити у питу и ређати у тепсију, коју сте претходно премазали. Поступак понављати докле год има фила и кора.

Сваку заролану слану питу од бундеве и кромпира премазати одгоре уљем, па тепсију ставити у рерну да се пите пеку. 

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

МАЈКА ЈОЈ СЕ ОДРЕКЛА ПРАВОСЛАВЉА, ТИТО ЈОЈ СЕ ДИВИО: Она је била најмоћнија жена Југославије (ФОТО/ВИДЕО)

МАЈКА ЈОЈ СЕ ОДРЕКЛА ПРАВОСЛАВЉА, ТИТО ЈОЈ СЕ ДИВИО: Она је била најмоћнија жена Југославије (ФОТО/ВИДЕО)

БИЛА је најмоћнија политичарка у великој Југославији у коју је маршал Јосип Броз Тито имао толико поверења да је до данас остала једина жена премијер једне комунистичке земље

21. 12. 2024. у 21:27

Коментари (0)

ИМАЈУ ДОБРЕ ИГРАЧЕ, АЛИ ОЧЕКУЈЕМ ПОДРШКУ НАВИЈАЧА: Милојевић пред меч са Чукаричким