ЛАГАНА ПИТА СПРЕМА СЕ БРЗО: Пита од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза
ПРИПРЕМА се за само 15 минута и одличан је избор за ручкове и ужине без меса.
Састојци:
* 130 гр смрзнутог спанаћа, одмрзнутог
* 150 гр смрзнутог грашка, одмрзнутог
* 50 гр смрзнутог кукуруза, одмрзнутог
* 3 средња јајета, умућена
* 200 гр фете, грубо измрвљене
* мала веза нане, грубо исецкане
* рендана кора и сок од 1 лимуна
* 7 листова лиснатог теста
* маслиново уље за четкање
* 2 кашике сусама
Рецепт за лагану питу од спанаћа, фета сира, грашка и кукуруза:
Корак 1:
Загрејте рерну
За лагану питу од спанаћа и фета сира загрејте рерну на 180ºЦ. Спанаћ исцедите да бисте уклонили што више влаге, а затим ставите у велику чинију са грашком, кукурузом, јајима, фетом и наном. Зачините црним бибером и са мало соли, додајте лимунову корицу и сок, па добро промешајте.
Корак 2:
Слажите лиснато тесто
Положите лист теста на дно тепсије, премажите маслиновим уљем, а затим додајте преостале листове лиснатог теста, премазујте уљем и раширите их тако да тепсија буде равномерно покривена.
Корак 3:
Пуните тесто филом
Кашиком сипајте спанаћ, фету, грашак и кукуруз у тепсију, а затим преклопите лиснато тесто преко фила, и наборајте површину теста. Премажите маслиновим уљем и поспите сусамом.
Корак 4:
Кувајте па пеците
Кувајте на рингли, на средње јакој ватри, 5 минута да се основа пите загреје, па пеците у рерни 20-25 минута док не порумени и не постане чврста на додир. Ако врх пребрзо порумени, покријте га фолијом. Извадите питу и оставите да се охлади. Уживајте у лаганој пити са спанаћем, фетом, грашком и кукурузом!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СВЕТОГОРСКИ КОЛАЧ: Спој чоколаде и поморанџе - богат укус који осваја
08. 03. 2024. у 11:00
"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак
07. 03. 2024. у 10:00
МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету
11. 03. 2024. у 17:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)