ПРЕЛАКО - ПОГАЧА МЕКАНА КАО ДУША КОЈА СЕ БРЗО ПРАВИ: Тесто се не меси, а нема ни чекања да одстоји
ЧЕСНИЦА је погача која се прави без квасца, а наш предлог је ако је нисте умесили да испробате овај рецепт за погачу.

Фото Shutterstock
Прави се баш брзо, нема мешења теста и чекања да надође, несто се само помешају састојци и испече. Јогурт је чини невероватно меканом, а што је најбоље успеће вам из првог покушаја.
Потребно:
* 500 г брашна
* 1 кашичица прашка за пециво
* 1 кашичица соли
* 3 кашике уља
* 250 мл јогурта
* 150 мл киселе воде
Припрема:
У посуди помешајте јогурт, уље, киселу воду и промешајте. Додајте просејано брашно са прашком за пециво и посолите. Добро промешајте да се састојци сједине. Сипајте у округлу тепсију коју сте обложили пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око сат времена. Можете да је служите и као чесницу, само убаците пару унутра.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна
25. 12. 2023. у 10:00

ТУФАХИЈЕ - НАПРАВИТЕ ОБАВЕЗНО: Да ли уопште постоји неко ко не воли овај колач
26. 12. 2023. у 16:21

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)