РОЛАТ СА СПАНАЋЕМ И ПРШУТОМ: Божанствено предјело за славску трпезу
СЛАНИ ролати су увек добро решење - било да их спремате укућанима, или за госте на слави.
Праве се брзо, а уједно су декоративни и укусуни. Поред славског ролата са шунком и сиромпредлажемо још један и то са спанаћем. Спанаћ иде у смесу за кору, а у надев се додаје пршута. Додају се и пржене паприке, а овај корак можете изоставити. Такође, можете користити и шунку уместо пршуте за слани ролат.
Састојци:
За кору:
1/3 шоље брашна
1 шоља млека
250 г смрзнутог спанаћа
3/4 шоље ренданог пармезана
4 јаја
со по укусу
За пуњење:
6 шнита пршуте (шунке)
250 г крем сира, или павлаке
1/3 шоље пржене и исецкане паприке
2 кашичице дижон сенфа
неколико листова руколе (опционо)
Припрема:
Растопите путер у шерпи на средњој ватри, па додајте брашно и мешајте. Оставите још минут на рингли, па склоните са ватре и постепено додајте млеко. Потом вратите смесу на шпорет, кувајући док не проври и док не згусне. Смесу пребаците у посуду, па додајте одмрзнути и исцеђен спанаћ, пармезан и жуманца. Додајте со по укусу. Беланца умиксајте, па их додајте постепено у смесу са спанаћем. Излијте сједињене састојке у плех обложен пек папиром у претходно загрејану рерну на 220°Ц и пеците кору 10-12 минута.
На чисту кухињску крпу ставите пек папир, па пажљиво окрените кору за слани ролат скините пек папир са ролата. Одрежите неравне ивице, па оставите да се кора за слани ролат охлади. Пршуту најпре поређајте по плеху, па пеците око 4-5 минута на истој температури док не постане хрскава. Оставите пршуту да убрусу да се оцеди вишак масти, па је исецкајте. Умиксајте крем сир, па додајте паприку и дижон сенф. Смесу распоредите по охлађеној кори, па поспите слани ролат исецканом пршутом. Пажљиво уролајте.
Ролат премажите павлаком, па украсите листовима руколе.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)