НАЈБОЉИ И НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА ФОКАЧУ: Направите неодољиву италијанску погачу која савршено иде уз сва јела

Novosti online

15. 11. 2023. у 07:30

ДОНОСИМО вам најбољи, најједноставнији и најбржи рецепт за преукусну италијанску погачу познатију као - фокача.

НАЈБОЉИ И НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА ФОКАЧУ: Направите неодољиву италијанску погачу која савршено иде уз сва јела

Фото: Free Images Pixabay

За њену припрему потребно је свега 25 минута, 20 минута печења и нешто времена које одлази на дизање теста.

Састојци:

500 г брашна + за посипање
7 г сувог квасца
2 кашићице морске соли
маслиново уље
1 кашичица крупне морске соли
гранчице рузмарина

Фото: Free Images Pixabay

Припрема:

Ставите брашно у велику посуду. На једну страну брашна умешајте квасац, а у другу ситну со па све помешајте. Со се одваја од квасца да га не деактивира. Направите удубљење у средини брашна и додајте две кашике уља. Постепено уливајте 350-400 мл млаке воде док не добијете лагано лепљиво тесто (можда вам неће требати сва вода).

Радну површину поспите брашном и на њу пребаците тесто. Месите 5-10 минута док вам тесто не постане мекано и мање лепљиво. Затим га пребаците у чисту чинију, покријте кухињском крпом и оставите да се диже један сат док се не удвостручи.

Науљите правоугаони, плитки плех (25 x 35 цм). Пребаците тесто на радну површину, а затим га развуците на величину калупа. Покријте кухињском крпом и оставите да се диже још 35-45 минута.

Фото: Free Images Pixabay

Загрејте рерну на 200 степени. Утисните прсте у тесто да направите удубљења. Помешајте кашику и по маслиновог уља, једну кашику воде и ситну со па прелијте по хлебу. Гранчице рузмарина гурните у удубљења у тесту.

Пеците 20 минута док не порумени. Док је погача још врућа, прелијте је са још кашиком-две маслиновог уља, исеците и послужите.

Пријатно!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ЗА НАШУ ЗЕМЉУ УВЕК ИМАМ МОТИВАЦИЈУ: Алекса Аврамовић блиста после пласмана на Евробаскет