НЕОДОЉИВА ПОСНА ПИТА СА БУНДЕВОМ И ОРАСИМА ГОТОВА ЗА 30 МИНУТА: Нискокалорична је, а препоручује се из једног разлога

22. 08. 2023. у 19:00

ДОНОСИМО вам проверено добар рецепт за питу са бундевом.

НЕОДОЉИВА ПОСНА ПИТА СА БУНДЕВОМ И ОРАСИМА ГОТОВА ЗА 30 МИНУТА: Нискокалорична је, а препоручује се из једног разлога

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Пита са бундевом и орасима ће вас очарати феноменалним укусом, а осим тога ће вас баш добро заситити. Не морате да бринете око калорија, јер се препоручује, чак, и дијабетичарима, гојазним људима, као и особама које имају проблема са варењем и желуцем.

Такође, припрема ове фантастичне посне посластице неће вам одузети ни пуно времена, јер је поступак прављења врло једноставан. А може вам помоћи и код регулисати пробаве због високог садржаја целулозе и пектина у својим састојцима.

Потребне намирнице:

  • 500 гр кора
  • 500 гр изрендане бундеве
  • 100 гр млевених ораха
  • 100 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • минерална вода
  • уље
  • цимет
  • шећер у праху

Прву кору попрскајте минералном водом и поспите шећером. Преко ње ставите другу кору, па је поспите шећером и млевеним орасима. Трећу кору испрскајте водом, па поспите шећером, бундевом, ванил шећером, орасима и циметом. Потом увите у ролат и ставите у плех. Исти поступак поновите док не потрошите сав материјал.

Питу попрскајте водом и уље, а потом је пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата, док не порумени. Пошто је извадите из рерне, оставите да се мало расхлади, поспите је прах шећером и уживајте у прелепом мирису и укусу.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ИЗРАЕЛ ЈЕ ЗАТЕЧЕН: Делије урадиле нешто што је мало ко очекивао