СЛАНА РЕЦКАВА ШТРУДЛА: Доручак, ужина и вечера - све у једном! Ваздушасто тесто пуњено сиром и сланином
Направите ову ваздушасту слану штрудлу са сиром и сланином и не брините за доручак, ужину или вечеру
Потребно је:
За тесто:
- 1 шоља (од 200 мл) млаког млека
- 1 шоља (од 200 мл) млаке воде
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- пола шоље (од 200 мл) уља
- паковање сувог квасца
- брашно
За фил:
- 200 грама сира
- 1 јаје
- со
- 100 мл киселог млека
- сланина
За премазивање:
- Жуманце
- Сусам
Припрема:
У дубљу пластичну чинију ставите загрејано млеко, воду и уље. Додајте со, шећер и квасац. Додајте и мало брашна и оставите да се квасац активира пет минута. Затим постепено сипајте брашно у чинију и месите све док не умесите средње чврсто тесто. Оставите тесто да нарасте око један сат.
Након тога га поделите на два дела. Сваки део развијте што тање, половину изрецкајте ножем, а половину намажите филом од сира и јаја, а онда додајте и сланину - по жељи. Умотајте ставите у тепсију и пеците око 20 минута на 200 степени Целзијуса, а потом још 5 минута на 180 степени Целзијуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Нема сочније и укусније, а готова је за 20 минута
16. 08. 2023. у 14:55
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"
СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.
22. 11. 2024. у 09:14
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СКАНДАЛ ТОКОМ ПОСЕТЕ Снимак Макронa: "Они су тотални кретени", рекао после повика да је "Француска одговорна за крвопролиће"
"ОНИ си потпуни кретени", рекао је француски председник Емануел Макрон о прелазном телу и додао да "никада нису смели да га смене".
22. 11. 2024. у 13:07 >> 13:17
Коментари (0)