СТАРИНСКА ЛЕЊА ПИТА С ЈАБУКАМА: Најбољи колач свих времена, успева чак и неискусним домаћицама
Доносимо вам једноставан рецепт за старинску лењу питу која успева чак и несикусним домаћицама. Лења пита је један од омиљених старинских колача који се веома једноставно прави, а такође је и јефтин, с обзиром да већину намирница које иду у колач већ имате у кући.
Састојци:
- 400 г брашна
- 200 г масти
- 170 г шећера
- 2 јаја
- 6 кашика млека
- 1 кашика соде бикарбоне
За фил:
- 1 кг киселих јабука
- 4 кашике гриза
- 1/2 кесице цимета
- 150 г шећера
- За посипање:
- Шећер у праху
Припрема:
Брашно и маст ставите у дубљу посуду и длановима трљајте да постане крупичасто. Додајте шећер, 1 јаје, 1 жуманце, млеко и соду бикарбону, па умесите. Ставите га у фрижидер на једно 1/2 сата. Затим га поделите на два дела. Један део разваљајте на побрашњеној дасци и пребаците у намашћен и побрашњен плех. Затим ставите надев од нарибаних јабука, поспите гризом, циметом и шећером. Одозго ставите други део разваљаног теста. Премажите беланцем и пеците на средњој температури око 40 мин. Посути шећером у праху и исећћи на коцке, пише цоолинарика.цом.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)