РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ, ПОСНЕ УШТИПКЕ: Једнако укусни као и мрсни, нестаће са стола за тили час

Novosti online

16. 08. 2023. у 09:00

ДОНОСИМО вам рецепт за брзе посне уштипке.

РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ, ПОСНЕ УШТИПКЕ: Једнако укусни као и мрсни, нестаће са стола за тили час

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar

Састојци:

  • 450 г брашна
  • 200 мл млаке воде
  • 1 кашичица соли
  • 2 кашике ракије од лозе
  • 1 кашичица шећера

Припрема:

Све састојке помешајте у дубљој чинији, па замесите да добијете глатко тесто. Добро га обрадите рукама, а знаћете да је смеса добра уколико буде клизила са кашичице.

У тигањ сипајте доста уља и добро га загрејте. Кашиком лагано вадите тесто и спуштајте у тигањ тако да добијете округли облик. Пржите уштипке неколико минута са обе стране док не добију златасту корицу. Када су пржени вадите их на папирни убрус да се оцеде од вишка уља, а најбоље је да их служите док су још топли.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

ПЛАВУША ИГРА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРБИЈЕ! Душан Влаховић се офарбао пред меч одлуке, навијачи гледају и не верују (ФОТО)