БРЗА И ЛАКА ВЕЧЕРА БЕЗ МЕСА, МОЖЕТЕ ЈЕСТИ И ТОКОМ НОЋИ: Толико је здрава и нискокалорична да нећете моћи да се угојите

Novosti online

16. 08. 2023. у 18:00

УКОЛИКО немате идеју шта да вечерате у овим топлим данима ево једне брзе вечере коју можете јести и сутрадан.

БРЗА И ЛАКА ВЕЧЕРА БЕЗ МЕСА, МОЖЕТЕ ЈЕСТИ И ТОКОМ НОЋИ: Толико је здрава и нискокалорична да нећете моћи да се угојите

Foto: Jutjub/Printskrin/Gurman TV

Вечера коју ће успети да спреме чак и почетници у кухињи. Састоји се од поврћа и изузетно је лагана, чак је зато можете јести и у касне сате јер вас неће удебљати.

Припрема се за 35 минута и укусна је и сутрадан.

Састојци:

  • Прашак за пециво - 10 г
  • Јаја - 4 комада
  • црни бибер - 2 г
  • Маслиново уље - 40 мл
  • Млеко - 40 мл
  • Брашно - 120 г
  • Кромпир - 2 комада
  • Шаргарепа - 2 комадаНакон тога, извадити из рерне и додати 100г ренданог сира и 20г црног или белог сусама. Затим вратити у рерну да се на истој температури пече још 15 минута.
  • Празилук - 1 комад
  • Купус - 500 г
  • Паприка - 1 комад
  • Першун - 10 г

ПРИПРЕМА

Поврће исецкати произвољно ( можете сецкати или рендати, како више волите), све сјединити у једној чинији, додати першун па добро промешати.

Потом умутити јаја, додати млеко, маслиново уље, со, бибер, све добро сјединити па затим додати брашно и прашак за пециво. Смесу додати у чинију са поврћем. Добро измешати све састојке па сипати у плех обложен пек папиром. Равномерно је распоредити и пећи 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

Исеците на парчиће и вечера је спремна за сервирање! Пријатно!

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: Две на страни Путина, две жестоко против Руса

НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"

СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.

22. 11. 2024. у 09:14

СКАНДАЛ ТОКОМ ПОСЕТЕ Снимак Макронa: Они су тотални кретени, рекао после повика да је Француска одговорна за крвопролиће

СКАНДАЛ ТОКОМ ПОСЕТЕ Снимак Макронa: "Они су тотални кретени", рекао после повика да је "Француска одговорна за крвопролиће"

"ОНИ си потпуни кретени", рекао је француски председник Емануел Макрон о прелазном телу и додао да "никада нису смели да га смене".

22. 11. 2024. у 13:07 >> 13:17

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности