РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
Традиционална гибаница са сиром припрема се са свега неколико састојака, а ово је најлепши рецепт. Најбољи рецепт за гибаницу је онај који ћете једноставно спремити и који ће вашим непцима пружити апсолутно задовољство при сваком залогају. За традиционалану припрему ове пите потребно вам је свега неколико састојка, мало умећа и воље, те ће се пред вама наћи права гибаница којој ће ретко ко одолети!
Састојци:
- 500 г кора за гибаницу
- 350 г сира
- 3 јајета
- 100 мл јогурта
- 150 мл киселе воде
- 50 мл уља
- 1 кашика уља
- 1/2 шољице воде
Припрема:
Улупати јаја, додати сир, јогурт и уље, па све добро измешати. Додати и киселу воду. У пола шољице воде ставити 1 кашику уља, промешати. Тиме премазати прве две и последње две коре.
Тепсију обложити папиром за печење или премазати уљем.
Ставити једну кору, попрскати је мешавином воде и уља, ставити и другу кору, опет мало воде и уља. Две коре згузвати, утопити их у фил па ставити у тепсију, једну поред друге. Преко ставити кору, да јој не излазе ћошкови из тепсије. Па опет две утопљене у фил па једна преко и тако док се не утроши сав материјал. Завршити са две суве коре, премазати их мешавином воде и уља.
Пећи око 40 минута у рерни загрејаној на 200 степени. У току печења смањивати температуру (до 150 степени степени). Кад је готова оставити да се прохлади па сећи на парчиће жељене величине и служити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)