РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети

Novosti online

14. 08. 2023. у 16:00

Традиционална гибаница са сиром припрема се са свега неколико састојака, а ово је најлепши рецепт. Најбољи рецепт за гибаницу је онај који ћете једноставно спремити и који ће вашим непцима пружити апсолутно задовољство при сваком залогају. За традиционалану припрему ове пите потребно вам је свега неколико састојка, мало умећа и воље, те ће се пред вама наћи права гибаница којој ће ретко ко одолети!

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети

Foto: Jutjub/Printskrin

Састојци:

  • 500 г кора за гибаницу
  • 350 г сира
  • 3 јајета
  • 100 мл јогурта
  • 150 мл киселе воде
  • 50 мл уља
  • 1 кашика уља
  • 1/2 шољице воде

Припрема:

Улупати јаја, додати сир, јогурт и уље, па све добро измешати. Додати и киселу воду. У пола шољице воде ставити 1 кашику уља, промешати. Тиме премазати прве две и последње две коре.

Тепсију обложити папиром за печење или премазати уљем.

Ставити једну кору, попрскати је мешавином воде и уља, ставити и другу кору, опет мало воде и уља. Две коре згузвати, утопити их у фил па ставити у тепсију, једну поред друге. Преко ставити кору, да јој не излазе ћошкови из тепсије. Па опет две утопљене у фил па једна преко и тако док се не утроши сав материјал. Завршити са две суве коре, премазати их мешавином воде и уља.

Пећи око 40 минута у рерни загрејаној на 200 степени. У току печења смањивати температуру (до 150 степени степени). Кад је готова оставити да се прохлади па сећи на парчиће жељене величине и служити.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ

РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).

16. 11. 2024. у 20:23

ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

ОВО НИЈЕ НОРМАЛНО: Синер пред велико финале Торина