НАЈУКУСНИЈА ЛЕПИЊА ИЗ ТИГАЊА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Спрема се очас посла од само неколико састојака

11. 08. 2023. у 12:04

Доносимо вам једноставан рецепт за сочне лепиње из тигања са сиром и кромпиром.

НАЈУКУСНИЈА ЛЕПИЊА ИЗ ТИГАЊА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Спрема се очас посла од само неколико састојака

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

90 г оштрог брашна
50 мл млека
10 г отопљеног маслаца
мало соли
1 кромпир
2 кашике мајонеза
моцарела

Припрема:

У посуду сипати брашно, млеко, маслац и со и све лепо промешати и уместити руком тесто. Покрити кесом и ставити у фрижидер на око сат времена. За то време, скувати кромпир, а затим га испасирати. У кромпир додати мајонез и све добро сјединити. Узети тесто из фрижидера и развити га оклагијом, да буде пречника око 22 цм. Поређати моцарелу одозго и премазати филом од кромпира, па ставити још један ред моцареле. Узети крајеве теста и затворити га. Затим лагано развући оклагијом. Подмазати тигањ и ставити да се пече, а одозго премазати отопљеним маслацем. Окренути лепињу и запећи је и са друге стране.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА БИТКА ЗА СУЏУ: Руски специјалци изненадили Украјинце, искачу из гасовода (ФОТО/ВИДЕО)

ВЕЛИКА БИТКА ЗА СУЏУ: Руски специјалци изненадили Украјинце, искачу из гасовода (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИЈА је данас покренула напад на град Суџу у оквиру велике офанзиве са циљем потискивања украјинских снага из западног дела руске Курске области, објавили су проруски војни блогери.

09. 03. 2025. у 12:27

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

СВИ МЕ ПИТАЈУ КАКО СЕ ЗОВАМ САЊА И НОСИМ ХИЏАБ Никад не каже да је променила веру, иако је рођена у православној породици

"СВИ МЕ ПИТАЈУ КАКО СЕ ЗОВАМ САЊА И НОСИМ ХИЏАБ" Никад не каже да је променила веру, иако је рођена у православној породици

САЊА Домуз Садиковић са поносом носи хиџаб, сматрајући га својом испуњеном обавезом. Ислам је, како каже, прихватила јер се у њему пронашла, не сматрајући да је променила веру, већ да је тек тада стекла своју прву истинску духовну припадност.

09. 03. 2025. у 10:41

Коментари (0)

ЛАК ЗАДАТАК ЗА АЛАКАРАЗА: Карлос муњевито до трећег кола Индијан Велса