ШТРУДЛА СА ОРАСИМА: Мирисна посластица мекана као душа, као она из бакине кухиње
Хладну штрудлу умотајте у провидну фолију и биће свежа неколико дана.
Састојци:
- 450 г брашна
- 20 г свежег квасца
- 300 мл топлог млека
- 50 г путера
- 3 кашике шећера
- 3 кашике уља
- 1 жуманце
За фил:
- 300 г млевених ораха
- 150 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 100 мл млека
Припрема:
У шерпи умутите жуманца, додајте шећер, уље, путер и млеко. Ставите на тиху ватру да се смлачи и додајте измрвљен квасац и брашно (оставите око 100 г). Измешајте, поклопите и оставите да стоји један сат на топлом месту или док се смеса не удвостручи. Тада додајте и остатак брашна, умесите, поклопите и нека стоји 15 минута. Изручите тесто на побрашњену подлогу и премесите. Ако се лепи за руке, додајте мало брашна, али тесто мора да буде меко. Поклопите га шерпом тако да се не лепи за њу и оставите да стоји још један сат. За фил, помешајте орахе са шећером и ванилин шећером и додајте мало-помало врућег млека. Смеса не треба да буде ретка, па не морате потрошити све млеко. Нарасло тесто поделите на 2 или 3 дела у зависности од дужине плеха и растањите оклагијом на 1 цм дебљине. Намажите фил и уролајте. Поређајте штрудле у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 200 степени 40-50 минута или док штрудла не добије златнобраон боју. Када се охлади, по жељи поспите шећером у праху.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАКО ДА ВАМ УШТИПЦИ НЕ БУДУ МАСНИ: У тесто додајте само један састојак и неће упити ни кап уља
10. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају
09. 01. 2025. у 15:45Новости онлине
МАФИНИ СА ЈАБУКАМА И ОРАСИМА: Савршена комбинација мириса и укуса (ВИДЕО)
10. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
ЛАВА КОЛАЧ: Савршена чоколадна посластица која крије најукусније изненађење (ВИДЕО)
08. 01. 2025. у 18:18Новости онлине
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ШУТАНОВАЦ У БРАКУ СА ЋЕРКОМ МИРОСЛАВА ИЛИЋА: Веома успешна, родила му два сина
Драган Шутановац, председник Савета за стратешке политике и некадашњи министар одбране биће нови амбасадор Србије у Вашингтону.
16. 01. 2025. у 13:42
Коментари (0)