РЕЦЕПТ ЗА КРАМБЛ СА ЈАБУКАМА: Најлепши хрскави колач из рерне

Новости онлине

25. 09. 2024. у 08:00

Потпуно другачији колач са јабукама-крамбл који ћете одмах заволети.

РЕЦЕПТ ЗА КРАМБЛ СА ЈАБУКАМА: Најлепши хрскави колач из рерне

Foto: Shutterstock

Састојци:

За надев:

  • 450 г јабука
  • 50 г смеђег шећера
  • 1 кашика брашна
  • 1 прстохват млевеног цимета

Остало:

  • 300 г брашна
  • 1 прстохват соли
  • 175 г смеђег шећера
  • 200 г маслаца + 1/2 кашике маслаца

Припрема:

Помешајте шећер и брашно у великој посуди. Узмите мало путера и умешајте у смесу с брашном. Мешајте док не добијете смесу сличну презлама. Ставите ољуштене јабуке без коштица у велику посуду те поспите шећером, брашном и циметом. Све добро промешајте. Намастите ватросталну посуду с пола кашике путера. Унутра ставите јабуке и поспите припремљеном смесом од брашна, маслаца и смеђег шећера. Пеците 40-45 минута и послужите уз куглу сладоледа од ваниле.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

ЗАХАРОВА ПИТАЛА БОРЕЉА: Да ли ово важи и за Србију, којој је Запад одсекао историјску територију Косово?