РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ СРПСКУ ШАРЕНУ САЛАТУ: Нема укусније зимнице од ње, а чува здравље јер је пуна витамина

Новости онлине

21. 09. 2024. у 07:00

Током зиме нема лепше салате од оне направљене од мешаног поврћа.

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ СРПСКУ ШАРЕНУ САЛАТУ: Нема укусније зимнице од ње, а чува здравље јер је пуна витамина

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кг купуса
  • 2 кг краставчића
  • 2 кг карфиола
  • 2 кг шаргарепе
  • 2 кг зеленог парадајза
  • мало црвеног парадајза
  • 200 г соли
  • 250 г шећера
  • 1,5 дл сирћета

Припрема:

Купус очистити и исецкати на ситно, затим додати сецкану шаргарепу, краставчиће, карфиол, зелени парадајз и црвени парадајз (сво поврће исецкати, крафиол изделити на мање цветиће).Све сјединити у великој посуди па додати со, шећер, сирће и све добро рукама измешати. Оставити да стоји преко ноћи.

Тако ће поврће да пусти воду, а онда вам  остаје само да узмете чисте, стерилисане тегле и да их пуните поврћем. Добро набијте поврће како не би остало ваздуха у њима.

Напуните их течношћу до врха, а онда затворите фолијом и поклопцем. Салату пре сервирања прелити са мало уља.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.

17. 09. 2024. у 21:06

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.

17. 09. 2024. у 17:35

Коментари (0)

РУСИЈА ПОДРЖАВА ВУЧИЋЕВУ ИНИЦИЈАТИВУ ЗА КИМ: Захарова послала јасну поруку