ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана

Новости онлине

04. 09. 2024. у 19:00

Једноставан оброк који може свако да направи.

ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана

Foto: Shutterstock

Састојци:

за палачинке:

  • 125 г брашна,
  • јаје,
  • 3 дл млека,
  • 2 кашике уља
  • мало соли

за фил:

  • 25 г маслаца,
  • 250 г шампињона,
  • 250 г пилећег филеа,
  • 3 кашике свежег першуна
  • главица црног лука

за бешамел: 

  • 25 г маслаца,
  • 2 кашике брашна,
  • 4,5 дл млека,
  • 1,5 дл павлаке за кување,
  • бибер
  • 25 г тврдог сира

Припрема:

Брашно и со просејте у посуду и додајте умућено јаје. Сипајте 1,5 дл млека и промешајте

да се растворе грудвице, додајте остатак млека, промешајте и оставите са стране.

На растопљеном маслацу, на лаганој температури, пропржите ситно исецкан црни лук, око

пет минута. Додајте исецкане печурке и наставите да пржите док не омекшају.

Ставите затим у другу посуду и додајте скувану и исецкану пилетину и першун.

Направите бешамел. У посуди у којој сте пржили лук отопите маслац. Додајте брашно и 

пропржите га кратко ( да се сједини са маслацом). Сипајте млеко и уз непрестано

мешање кувајте пет минута на умереној температури. Пола бешамела сипајте у посуду са

пилетином и печуркама, па зачините сољу и бибером. Остатак соса вратите на ринглу и 

додајте павлаку за кување. Посолите и побиберите.

У смесу за палачинке додајте две кашике уља и испеците их у тигању. Сваку палачинку

филујте месом и печуркама, па их уролајте. Дно посуде где ће се пећи премажите бешамелом. Поређајте палачинке и прелијте преко њих остатак бешамела. Поспите наренданим сиром и запеците у загрејаној рерни да добију лепу смеђу боју.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

СТВАРИ КОЈЕ ОБАВЕЗНО МОРАТЕ ПОНЕТИ НА ЗАДУШНИЦЕ: Многи носе храну, а заборављају најбитније