ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана
Једноставан оброк који може свако да направи.
Састојци:
за палачинке:
- 125 г брашна,
- јаје,
- 3 дл млека,
- 2 кашике уља
- мало соли
за фил:
- 25 г маслаца,
- 250 г шампињона,
- 250 г пилећег филеа,
- 3 кашике свежег першуна
- главица црног лука
за бешамел:
- 25 г маслаца,
- 2 кашике брашна,
- 4,5 дл млека,
- 1,5 дл павлаке за кување,
- бибер
- 25 г тврдог сира
Припрема:
Брашно и со просејте у посуду и додајте умућено јаје. Сипајте 1,5 дл млека и промешајте
да се растворе грудвице, додајте остатак млека, промешајте и оставите са стране.
На растопљеном маслацу, на лаганој температури, пропржите ситно исецкан црни лук, око
пет минута. Додајте исецкане печурке и наставите да пржите док не омекшају.
Ставите затим у другу посуду и додајте скувану и исецкану пилетину и першун.
Направите бешамел. У посуди у којој сте пржили лук отопите маслац. Додајте брашно и
пропржите га кратко ( да се сједини са маслацом). Сипајте млеко и уз непрестано
мешање кувајте пет минута на умереној температури. Пола бешамела сипајте у посуду са
пилетином и печуркама, па зачините сољу и бибером. Остатак соса вратите на ринглу и
додајте павлаку за кување. Посолите и побиберите.
У смесу за палачинке додајте две кашике уља и испеците их у тигању. Сваку палачинку
филујте месом и печуркама, па их уролајте. Дно посуде где ће се пећи премажите бешамелом. Поређајте палачинке и прелијте преко њих остатак бешамела. Поспите наренданим сиром и запеците у загрејаној рерни да добију лепу смеђу боју.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса
12. 08. 2024. у 10:23
СПРЕМИТЕ УКУСНЕ ЛЕСКОВАЧКЕ УШТИПКЕ: Сочне месне лоптице које ћете обожавати
07. 08. 2024. у 19:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)