НАЈСОЧНИЈИ КОЛАЧ ОД ШЉИВА: Лења пита која се прави за пар минута

Новости онлине

12. 08. 2024. у 17:00

Најсочнији колач од шљива прави се лако а може послужити и уместо доручка уз шољицу домаће кафе.

НАЈСОЧНИЈИ КОЛАЧ ОД ШЉИВА: Лења пита која се прави за пар минута

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,6 килограма шљива испећи у рерни са додатком 100г шећера.

Бисквит:

  • 5 до 6 јаја
  • 1 ванил шећер
  • 200г кристал шећера
  • 150мл млека или јогурта
  • 150мл уља
  • 1 прашак за пециво
  • 300г брашна
  • 1 лист обланде

Припрема:

Када испечете шљиве оставите их са стране. Умутите јаја са шећером па им додајте јогурт, уље, брашно и прашак за пециво.

Затим у тепсију ставите пола смесе за бисквит, преко ставите један лист обланде, па потом цео фил од печених шљива и преко смесу за бисквит. Пећи у загрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око 30 минута. Одозго посипати шећер у праху.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТОТАЛНО НЕВЕРОВАТНО: Откривена евиденција! Ево како је Никола Јокић тренирао као клинац