РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ КЕЧАП: Уколико ваша деца обожавају да стављају кечап у свако јело, припремите им омиљени додатак у кућној радиности

Новости онлине

24. 07. 2024. у 14:00

Рецепт који вам доносимо може да парира најбољим фабричким варијантама, с том разликом што ћете користити минималну количину конзерванса како би кечап што дуже опстао.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ КЕЧАП: Уколико ваша деца обожавају да стављају кечап у свако јело, припремите им омиљени додатак у кућној радиности

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 кг парадајза
  • 300 г шећера
  • 100 г соли
  • 150 г густина
  • 100 мл сирћета
  • мало оригана
  • 2 г конзерванса

Припрема:

Оперите парадајз, па га ољуштите и измискајте у блендеру. Уколико имате машину за млевење парадајза, овај поступак ћете убрзати.

Сипајте добијени сок од парадајза у лонац и кувајте док не уври до четири литра. Додајте размућен шећер, со, густин, сирће и оригано, па мешајте док не почне да се згушњава. На крају додајте мало козерванса, па све добро измешајте.

Врућ кечап сипајте у стерилисане теглице или стаклене флаше, добро их затворите и окрените наопако. Стаклене посуде са кечапом добро ушушкајте и оставите да тако одстоје 48 сати, а онда их пребаците на хладно место.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТАКЕР КАРЛСОН УПОЗОРАВА НА МОГУЋИ РАТ РУСИЈЕ И САД: Путин неће имати другог избора