ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Запечени хлеб са белим луком

Новости онлине

04. 07. 2024. у 07:00

Хрскав и ароматичан, запечени хлеб са белим луком увек је добар избор. Одлично се слаже уз рибу, али можете да га комбинујете и са другим јелима.

ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Запечени хлеб са белим луком

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 чена белог лука, ситно исецкана
  • 120 г несланог путера, омекшаног
  • 2 кашике сецканог свежег першуна
  • 1/2 кашичице соли
  • 1 багет или векна француског хлеба, преполовљена по дужини
  • 60 г ситно ренданог пармезана

Припрема:

Загрејте рерну на 220° и обложите велики плех папиром за печење. У малој чинији помешајте бели лук, путер, першун и со док се добро не сједине.

Исечене странице хлеба обилно намажите путером са белим луком. Поспите пармезаном. Ређајте на припремљени папир.

Пеците хлеб док не постане златан на ивицама, око 10 минута. Сервирајте и уживајте.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА У АЛБАНИЈИ! Шиптари и Украјинци заједно вређали Србе и Русе (ФОТО)